Powered by Jasper Roberts - Blog

CakeByMary.blogg.se

En blogg om bakning...

Halloween

Publicerad 2015-10-28 23:31:00 i Barnkalas, Choklad, Cupcakes, Dessert, Halloween, Kakor,

Jag fick i uppdrag av Göteborgs Kex att göra en del bakverk till Halloween av deras produkter, så roligt uppdrag!! Inte bara kul att försöka komma på vad man ska göra, sedan är det ju roligt att förverkliga alla idéer och se hur slutresultatet blir. Alltid lika spännande att se om det blir som man tänkt. 
Det är enkla bakverk som funkar utmärkt att göra med barnen.
Hoppas ni blir inspirerade av mina Halloween figurer.

Duka upp ett härligt dessertbord till Halloween

Ballerinaspindlar

1 pkt Ballerina Kladdkaka
1 påse Lakritssnören
Ätbara ögon eller godis till ögon, tex Pingvinstång Hallon-Lakrits
Choklad

Klipp lakritssnöret till 8 bitar och fäst bitarna i en Ballerina Kladdkaka. Smält lite choklad och fäst ögonen på kakan.


Mumie

1 pkt Ballerina Dubbelicious
1 pkt vit choklad eller Candy Melts
Lite neutral olja, tex raps 
Godis till ögon, tex Pingvinstång Kokos (gul och svart)
Klubbpinnar
Spritspåse

Smält chokladen och doppa klubbpinnen i lite choklad och fäst den sedan i en Ballerina Dubbelicious. Ställ i kylen så chokladen stelnar. Doppa sedan kakan helt i vit choklad, häll i lite olja i chokladen så blir den lite tunnare och mer lättarbetad. Ställ i kylen så chokladen stelnar. Skär kokosstången i bitar och fäst på kakan med lite choklad. Fyll en spritspåse med vit choklad och ringla över kakan.


Spökmums-mums

1 pkt Brago
2 dl strösocker
1,5 msk florsocker
0,75 dl kallt vatten
0,75 dl hett vatten
0,75 msk gelatinpulver
0,5 äggvita (ca 15g)
2 tsk vaniljsocker

200 g Vit choklad
Lite neutral olja, tex raps 
Mörk choklad

Lägg strösocker, florsocker, äggvita och kallt vatten i en stor bunke. Blanda gelatinpulvret med det heta, nyss uppkokade vattnet, och rör tills gelatinet löst upp sig helt. Börja vispa äggvite- och sockerblandningen och häll sedan ner den varma gelatinblandningen i en fin stråle. Vispa tills du har en fluffig smet och häll i vaniljsockret när smeten nästan är klar. Lägg ut Brago kex och spritsa på fyllningen till söta små spöken. Ställ i kylen så de stelnar alt. i frysen om det är bråttom. Smält vit choklad och häll i lite olja för att få chokladen tunnare och mer lättarbetad. Doppa mums-mumsen i den vita chokladen och låt stelna. Smält mörk choklad och spritsa på ögon och mun.


Pumpa cake-balls

2 pkt Brago Kanel
200 g Philadelphiaost
1,5 dl florsocker
30 g smör (flytande)
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
Orange Candy Melts alt vit choklad som färgas med orange geléfärg
Grönt godissnöre 
Mörk choklad

Mixa Brago Kanel i en matberedare till fina smulor. Blanda philadelphiaost, florsocker, smör, vaniljsocker och kanel till en jämn frosting. Blanda ner lite i taget i kaksmulet tills du får en bra konsistens på degen. Tänk på att det ska gå rullar bollar av degen, så all frosting kanske inte behövs. Rulla degen till bollar och ställ i kylen så att de stelnar. Smält chokladen och doppa bollarna så de täckts helt med choklad. Klipp en kort bit av godissnöret och sätt i bollen. Ställ i kylen igen så chokladen stelnar. Smält mörk choklad och spritsa dit ögon och mun.


Frankenstein

1 påse Ballerina Bites
Mörk choklad
Grön Candy Melts alt vit choklad som färgas med grön geléfärg
Ätbara ögon alt godis till ögon
Kolaremmar

Smält choklad och fäst 3 st Ballerina Bites på varanda. Ställ i kylen för att stelna. Doppa bitarna i grön choklad, fäst dit ögonen och bultarna av kolaremmar på sidorna och låt sedan stelna i kylen. Smält sedan mörk choklad och doppa toppen av kakan, dra lite med en tandpetar för att få lite flikig lugg. Spritsa dit munnen.


Gravstenspannacotta   

5 dl grädde
100 g mjölkchoklad
1 dl gelesocker 
4 st Ballerina Chokladkex
½ pkt Ballerina Kladdkaka
Vit choklad

Hacka chokladen. Värm grädde och gelesocker. Rör ner chokladen så den smälter och låt sjuda försiktigt i 1/2-1 minut. Rör hela tiden. Häll upp i glas och låt stelna i kylen, ca 3-4 timmar.
Mixa Ballerina Kladdkaka i en matberedare till fina smulor. Häll smulorna över chokladpannacottan.
Smält vit choklad och dekorera Ballerina Chokladkex och stick ner ett kex i varje glas.


Monstermuffins

Muffins
1,5 dl mjöl
¾ dl kakao
1,5 dl socker
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk bakpulver
¼ tsk salt
1 ägg
¾ dl mjölk
50 g smör
0,5 tsk vaniljsocker
0,75 dl vatten

Vitchokladfrosting med cream cheese
60 g mjukt smör
200 g cream cheese
2 dl (ev 3) florsocker
1 tsk vaniljsocker
200 g vit choklad


Grön geléfärg
Godis till ögon
Mörk choklad
Ballerina Original
Ev godiständer

Muffins
Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och blanda ned mjölk, vatten och ägg. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll de blöta ingredienserna över de torra och blanda försiktigt. Häll upp i formar och grädda mitt i ugnen i ca 18-20 min. Låt svalna helt.
Frosting
Vispa smör och cream cheese mjukt, rör i 2 dl florsocker och vaniljsocker. Hacka chokladen och smält över vattenbad. Låt svalna lite innan du sakta rör i den i ostblandningen. Blanda tills frostingen är jämn och tjock, tillsätt mer florsocker om den är för lös. Färga frostingen grön.

Spritsa frostingen på muffinsen med en grästyll. Smält mörk choklad och måla dit en pupill på alla godisbitarna som ska bli ögon. Sätt dit ögonen på muffinsen. Dela Ballerina Original och sätt de på muffinsen, och sätt ev dit godiständer.


Popcornspöken

1 påse OLW Popcorn (färdigpoppade)
10-15 g smör
100 g hackad vit choklad
1 burk marshmallowfluff
Mörk choklad

Häll de färdiga popcornen i en stor skål. Smält smöret i en kastrull. Rör ner den hackade chokladen och när den börjar smälta så tillsätter du marshmallowfluff. Rör om tills chokladen har smält och allt är väl blandat. Häll chokladblandningen i skålen med popcornen och rör om tills allt är väl blandat. Forma popcornen till avlånga spöken (rekommenderar plasthandskar med lite neutral olja på då det är kladdigt). Ställ i kylen ca 1 timme så att de stelnar till. Smält mörk choklad och spritsa på ögon och mun.
Tips! Går även bra att använda micro-popcorn, men se till att sortera ut alla opoppade popcorn.


Popcornpumpor

1 påse OLW Popcorn (färdigpoppade)
10-15 g smör
100 g hackad vit choklad
1 burk marshmallowfluff
Mörk choklad
Orange geléfärg

Grön godisbit

Häll de färdiga popcornen i en stor skål. Smält smöret i en kastrull. Rör ner den hackade chokladen och när den börjar smälta så tillsätter du marshmallowfluff. Rör om tills chokladen har smält och allt är väl blandat. Färga chokladblandningen orange och häll i skålen med popcornen, rör om tills allt är väl blandat. Forma popcornen till runda pumpor (rekommenderar plasthandskar med lite neutral olja på då det är kladdigt). Sätt dit en grön godisbit på varje pumpa. Ställ i kylen ca 1 timme så att de stelnar till. Smält mörk choklad och spritsa på ögon och mun.
Tips! Går även bra att använda micro-popcorn, men se till att sortera ut alla opoppade popcorn.

Mini-Frankenstein

1 pkt Jätten Hushålls Wafers
Grön Candy Melts alt vit choklad som färgas med grön geléfärg
Chokladströssel
Knäckkola strössel
Ätbara ögon
Mörk choklad

Doppa Wafers i smält grön choklad och sedan i chokladströssel, fäst dit ögon och knäckkola strössel. Ställ i kylen för att stelna. Smält mörk choklad och spritsa dit munnen.



Äppelpaj med dulce de leche

Publicerad 2015-10-26 00:09:00 i Dulce de leche, Frukt/Bär, Havre, Karamelliserad mjölk, Kokos, Paj, Äpple,

I jakten på den perfekta äppelpajen så gjorde jag en liten äppelpajprovning med 3 olika pajer och här är sista posten om den. Ytterligare en supergod paj och denna innehåller kokos och dulce de leche. Den hamnade på 3:e plats (här hittar ni 1:an och 2:an) och för er som gillar kokos så är det denna paj som gäller! Tyvärr försvann dulce de leche-smaken lite, men nästa gång ska jag se till att ha i lite mer.
 Receptet kommer från Christina Gyllners blogg Baked with style.


Smulor
1 1/2 dl kokosflingor
1 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/4 dl strösocker
100 g kallt smör

Fyllning
800 g blandade äpplen, gärna svenska 
1 1/2 dl dulce de leche

Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skiva äpplena och stek i lite smör i en stekpanna. Tillsätt dulce de leche och se till att alla äppelbitar är täckta. Häll i en ugnssäker form. 
Blanda alla ingredienser till smulorna och nyp ihop med det kalla smöret. Toppa äpplena med smulorna och grädda i ca 20 minuter tills pajen fått lite färg. 
Servera med vaniljsås.


Äppelsmulpaj med flingsalt

Publicerad 2015-10-25 10:05:00 i Frukt/Bär, Havre, Kanel, Paj, Äpple,

 I jakten på den perfekta äppelpajen så gjorde jag en liten äppelpajprovning med 3 olika pajer. Denna paj kom på andra plats med bara 1 röst mindre än vinnaren.
Receptet kommer från Tommy Myllymäki.


Äpplen
4 stora äpplen, svenska
1 tsk kanel
2 tsk socker 
flingsalt

Smulor
125 g saltat smör
1,5 dl socker
1 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 tsk flingsalt

Skala äpplena och skär i mindre bitar, krydda med socker, kanel och en liten nypa flingsalt. Lägg i smord ugnsfast pajform.
Blanda samman alla ingredienser till en smulig massa. Fördela massan över äpplena och grädda sedan pajen i ugn i 200-225 grader tills den fått fin färg, ca 25 minuter.


Om

Min profilbild

Cake by Mary

Välkommen till min blogg! Maria heter jag och bor i Stockholm. Jag tycker det är otroligt roligt med både matlagning och bakning, och här på bloggen kommer ni att få ta del av min bakvärld. Följ mig när jag bakar alla typer av bakverk, hämtar inspiration till min bakning och delar med mig av recept och tips. Ett och annat matlagningsinlägg kanske också kommer med... :) Enjoy! Vill du kontakta mig så nås jag på: cakebymary8@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

 
mytasteswe.com

Prenumerera och dela