Powered by Jasper Roberts - Blog

CakeByMary.blogg.se

En blogg om bakning...

Chocolate Marshmallow Cookies

Publicerad 2016-08-31 19:28:00 i Barnkalas, Choklad, Godis, Kakor,

Dessa marshmallowfyllda chokladkakor cirkulerade flitigt i flera Facebook-grupper under förra året. Jag tänkte flera gånger att jag skulle testa dem, men fick aldrig tillfälle förrän nu! Bättre sent än aldrig... 
Enligt receptet så kan det bli väldigt kladdigt när man rullar degen till bollar och tipsar om att man kan tvätta av händerna emellanåt. Jag använde plasthandskar och det gick jättesmidigt. Det var inte alls kladdigt, så det kan också vara ett tips.
Receptet kommer från Bambi.


36 kakor
12 st marshmallows
1 1/2 dl kakao
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
115 g rumsvarmt smör
1 dl farinsocker
2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker

Klipp varje marshmallows i tre bitar och ställ in i frysen medan du gör kakdegen.
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda smör, farinsocker och socker till en jämn massa. Tillsätt ägg och vaniljsocker. Blanda väl. Blanda i vetemjöl, bikarbonat, salt och kakao lite åt gången. Rulla en liten boll runt varje marshmallowbit. Rulla varje boll i strösocker och grädda sedan i ugnen i 4-5 min.





Godismaränger&Chokladmaränger

Publicerad 2016-08-30 20:44:00 i Choklad, Godis, Maräng,

Det är ganska kul med maränger för man kan variera smakerna ganska mycket genom att antingen tillsätta smakessenser eller hacka i t. ex. choklad eller nötter. Ofta så blandas smaksättning in i själva marängen, men i dessa fyllda maränger så är smaksättning mer som en fyllning mitt i marängen. Se dock till att marängen täcker fyllningen ordentligt så den inte läcker ut vid gräddning. Vill man ha randiga maränger så målar man streck i spritspåsen med pastafärg innan man fyller spritspåsen med marängsmeten.


Maräng
140 g äggvita (4 st)
270 g strösocker (3 dl)
1/2 msk ättikssprit 12% 

Fyllning
Geléhallon
Center
Hershey's Kisses
Polly

Sätt ugnen på 130 grader. Använd en väl rengjord rostfri bunke (glasbunke går också bra, men undvik plast) till marängen. Vispa ihop äggvitor, socker och ättika lite lätt. Ställ bunken över ett sjudande vattenbad och rör tills sockret har smält. Smeten ska upp till 62 grader, kontrollera med termometer. Tag av från värmen och vispa sedan till en fast marängsmet i hushållsassistent eller med elvisp. Vispa tills smeten har svalnat, ca 10 min. Spritsa ut små klickar på bakplåtspapperklädd plåt. Lägg godiset/chokladen på marängklicken. Spritsa eller klicka på maräng över godisbiten/chokladbiten så att den är helt tänkt med maräng (annars rinner fyllningen ut när den är i ugnen). Grädda i 50-60 min. Marängerna ska lossna lätt från plåten när de är klara. Ta ut och låt svalna.

Spritsa ut en klick maräng och lägg dit godis- eller chokladbiten

Centermaränger

Hershey's chokladmaränger

Pollymaränger

Geléhallonmaränger






Enkel nougatglass

Publicerad 2016-08-29 20:46:00 i Glass, Hasselnöt, Nougat,

Nougat är något som jag är riktigt svag för och när det är så enkelt att göra glass utan glassmaskin var jag tvungen att göra egen nougatglass. Den blev så klart supergod!


Glass
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
120 g Odense nougatsås

Till servering
Odense nougatsås
hackade hasselnötter
rån

Vispa grädden lätt och tillsätt därefter den kondenserade mjölken och nougatsåsen. Rör om tills allt är väl blandat. Häll blandningen i en form och låt stå i frysen i ca 4-6 timmar.

Om

Min profilbild

Cake by Mary

Välkommen till min blogg! Maria heter jag och bor i Stockholm. Jag tycker det är otroligt roligt med både matlagning och bakning, och här på bloggen kommer ni att få ta del av min bakvärld. Följ mig när jag bakar alla typer av bakverk, hämtar inspiration till min bakning och delar med mig av recept och tips. Ett och annat matlagningsinlägg kanske också kommer med... :) Enjoy! Vill du kontakta mig så nås jag på: cakebymary8@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

 
mytasteswe.com

Prenumerera och dela