Powered by Jasper Roberts - Blog

CakeByMary.blogg.se

En blogg om bakning...

Kardemummakaka med rabarber&vit choklad

Publicerad 2016-08-28 21:52:00 i Frukt/Bär, Kardemumma, Mjuk kaka, Rabarber, Vitchoklad,

Kardemummakaka är ju riktigt gott och tillsammans med rabarber och vit choklad så blir den ännu godare. Jag brukar använda kardemumma kärnor som jag stöter, men det går självklart bra med färdigmald kardemumma. Tycker dock att det blir tydligare smak när man använder stötta kardemummakärnor.
Vill man så kan man istället för florsocker ringa över lite smält choklad.
Det går bra att byta ut rabarbern mot hallon eller andra bär.


Kaka
3 dl strösocker
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kardemumma
2 st ägg
1 1/2 dl mjölk
150 g smält smör
150 g rabarber
100 g vit choklad (el. chokladknappar)

Garnering
florsocker

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla torra ingredienser och vispa ner det smälta smöret, mjölk och ägg. Tärna rabarbern och vänd i lite socker. Rör ner rabarbern och hacka i den vita chokladen i smeten. Smörj en springform, ca 24 cm i diameter, och bröa med lite ströbröd. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 45 min. Strö över lite florsocker innan servering.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cake by Mary

Välkommen till min blogg! Maria heter jag och bor i Stockholm. Jag tycker det är otroligt roligt med både matlagning och bakning, och här på bloggen kommer ni att få ta del av min bakvärld. Följ mig när jag bakar alla typer av bakverk, hämtar inspiration till min bakning och delar med mig av recept och tips. Ett och annat matlagningsinlägg kanske också kommer med... :) Enjoy! Vill du kontakta mig så nås jag på: cakebymary8@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

 
mytasteswe.com

Prenumerera och dela