Powered by Jasper Roberts - Blog

CakeByMary.blogg.se

En blogg om bakning...

Saffranskola

Publicerad 2016-12-07 20:23:00 i Godis, Jul, Kola, Saffran,

Julgodiset är bland det roligaste att göra till jul tycker jag! Finns massor av godsaker man kan göra och i år var saffranskola ett måste på min lista. Ursprungsreceptet kommer från boken Kola, Fudge, Knäck och Bräck, men jag har gjort om receptet och tog bort annan smaksättning och tillsatte saffran. Resultatet blev en underbar härlig Saffranskola!

 
Kola
2 1/2 dl vispgrädde
100 g smör
1 påse saffran (1/2 g)
3 dl strösocker
1dl glykos
1 dl vatten
 
Värm grädde och smör i en kastrull. Ta av från värmen när smöret har smält helt och blanda i saffranet. Koka samtidigt socker och glykos tillsammans med vatten på medelvärme i en annan kastrull tills blandningen har en temperatur på 190-200 grader och har fått en lite mörkare gyllenlbrun färg. Slå gräddblandningen över sockret i tre omgångar. Rör om med en visp mellan varven. Låt massan koka till 124 grader. Klä en form, ca 20x30 cm, med bakplåtspapper. Häll kolasmeten och låt stå i rumstemperatur i minst 6 timmar för att stelna. Skär kolan i bitar och slå ev. in i smör- eller kolapapper.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cake by Mary

Välkommen till min blogg! Maria heter jag och bor i Stockholm. Jag tycker det är otroligt roligt med både matlagning och bakning, och här på bloggen kommer ni att få ta del av min bakvärld. Följ mig när jag bakar alla typer av bakverk, hämtar inspiration till min bakning och delar med mig av recept och tips. Ett och annat matlagningsinlägg kanske också kommer med... :) Enjoy! Vill du kontakta mig så nås jag på: cakebymary8@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

 
mytasteswe.com

Prenumerera och dela