Powered by Jasper Roberts - Blog

CakeByMary.blogg.se

En blogg om bakning...

Tahinikakor med kanel

Publicerad 2016-12-16 21:16:00 i Kakor, Kanel,

Jag har gjort tahinikakor tidigare och denna gången blir den en variant med kanel. Tahninin ger en härlig nötig smak och en sesampasta som man använder mycket i mat från mellanöstern. 
 
 
115 g mjukt smör
2 1/4 dl tahini
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl brun farin
1 stort ägg
1/2 tsk vaniljextrakt
3 dl vetemjöl
3/4 tsk bikarbonat
3 tsk kanel

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ihop smör, tahini, strösocker och brun farin till det är ljust och fluffigt. Tillsätt ägg och vaniljextrakt, vispa tills allt är väl blandat. Sikta ihop mjöl, bikarbonat och kanel i en annan skål och häll sedan i detta i tahiniblandningen. Arbeta ihop tills du har en fin deg. Rulla ut degen till små bollar och  lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Tryck ut bollarna lite med fingrarna eller med en gaffel. Grädda mitt i ugnen i ca12-15 min, eller tills de är gyllenbruna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cake by Mary

Välkommen till min blogg! Maria heter jag och bor i Stockholm. Jag tycker det är otroligt roligt med både matlagning och bakning, och här på bloggen kommer ni att få ta del av min bakvärld. Följ mig när jag bakar alla typer av bakverk, hämtar inspiration till min bakning och delar med mig av recept och tips. Ett och annat matlagningsinlägg kanske också kommer med... :) Enjoy! Vill du kontakta mig så nås jag på: cakebymary8@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

 
mytasteswe.com

Prenumerera och dela