Powered by Jasper Roberts - Blog

CakeByMary.blogg.se

En blogg om bakning...

Snickerssnittar

Publicerad 2016-02-22 19:00:00 i Choklad, Kakor,

En av mina favoritkakor tillsammans med en av mina favoritchokladbitar blir Snickerssnittar. Går bra att både hacka i Snickersbitar (första bilden) eller att lägga de på snittarna (andra bilden).


100 g rumsvarmt smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 msk sirap
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 st Snickers à 75 g

Sätt ugnen på 175 grader
Blanda alla ingredienser utom Snickers i en bunke till en smidig deg. Dela degen i 2 delar och forma varje del till rullar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och platta ut dem. Dela Snickersen i bitar och lägg dem i mitten av längderna. (Om man vill kan man istället hacka Snickersen i mindre bitar och blanda in i degen.) Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter. Ta ut plåten och skär kakorna diagonalt. Låt svalna.


Rabarberkaka med kardemummamaräng

Publicerad 2016-02-17 19:00:00 i Frukt/Bär, Kardemumma, Långpannekaka, Maräng, Rabarber,

 Som ni vet från tidigare inlägg så blev jag beroende av rabarber i somras. Under hösten fick jag följa med en vän till en snabbgross och där hittade jag till min glädje fryst rabarber i storpack! Så nu kan jag fortsätta med mitt rabarberbakande även under vintern, kan ju inte bli bättre. Första receptet jag provar en är god rabarberkaka med kardemummamaräng.
Receptet kommer från Allt om Mat.


Kaka
400 g rabarber
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl (180 g)
2 tsk bakpulver
6 äggulor
1 dl mjölk
150 g rumsvart smör

Maräng
6 äggvitor
3 dl strösocker
1 tsk stött kardemumma

Garnering 
florsocker

Sätt ugnen på 200 grader. 
Ansa och skär rabarbern i ca 2 cm breda bitar. Rör smör, socker och vaniljpulver poröst. Blanda mjöl och bakpulver. Blanda ner  äggulor, mjölk och mjölblandningen i smör- och sockersmeten. Häll smeten i en långpanna, ca 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över rabarberbitarna.
Vispa äggvitorna till marängen till ett riktigt fast skum. Tillsätt sockret lite i taget, under kraftig vispning. Blanda i kardemumman. Bred marängsmeten över rabarbern. 
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 20 min. Låt kakan svalna och skär den i bitar.  Pudra över florsocker. Servera kakan ljummen eller kall med lättvispad grädde och ev. jordgubbar.

Limedrömmar

Publicerad 2016-02-12 19:00:00 i Kakor, Lime/Citron,

Klassiska drömmar med en touch av lime.
Receptet ger ca 50 st.


100 g smör
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 dl olja
1 tsk hjorthornssalt
4 dl vetemjöl
1 lime, rivet skal

Sätt ugnen på 150 grader.
Rör matfett, socker och vaniljsocker smidigt. Tillsätt oljan lite i sänder. Blanda hjorthornssaltet med lite av mjölet och rör ner det i degen. Arbeta in resten av mjölet och limeskalet. Forma till bollar och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min.

Om

Min profilbild

Cake by Mary

Välkommen till min blogg! Maria heter jag och bor i Stockholm. Jag tycker det är otroligt roligt med både matlagning och bakning, och här på bloggen kommer ni att få ta del av min bakvärld. Följ mig när jag bakar alla typer av bakverk, hämtar inspiration till min bakning och delar med mig av recept och tips. Ett och annat matlagningsinlägg kanske också kommer med... :) Enjoy! Vill du kontakta mig så nås jag på: cakebymary8@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

 
mytasteswe.com

Prenumerera och dela