Powered by Jasper Roberts - Blog

CakeByMary.blogg.se

En blogg om bakning...

Fransk rabarberkaka

Publicerad 2016-05-10 23:11:00 i Frukt/Bär, Glutenfritt, Paj, Rabarber,

Idag är första deltävlingen inför Eurovisionfinalen på lördag. Måns inleder programmet med Heroes och jag får fortfarande gåshud när jag hör den låten. Den är så grymt bra!
Ska bli spännande att se hur det går för Frans på lördag...ska ni kolla?
I jakten på goda bakverk med rabarber så tipsade min syster mig om denna rabarberkaka med mandel. Den var riktigt god att äta ljummen med en klick glass. Det var inget mjöl i denna kaka vilket gör den perfekt för de som behöver äta glutenfritt.


500 g rabarber
2 msk strösocker
100 g smör
1 dl strösocker
150 g mald mandel
2 ägg
rivet skal av 1/2 citron

Sätt ugnen på 225 grader.
Skär rabarbern i bitar och lägg dem i en ugnssäker form. Strö över socker. Rör smör och socker poröst. Rör ner äggulor, mandel och citronskal. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör försiktigt ner det i smeten. Bred smeten över rabarbern. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min. 
Servera med lättvispad grädde eller glass.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cake by Mary

Välkommen till min blogg! Maria heter jag och bor i Stockholm. Jag tycker det är otroligt roligt med både matlagning och bakning, och här på bloggen kommer ni att få ta del av min bakvärld. Följ mig när jag bakar alla typer av bakverk, hämtar inspiration till min bakning och delar med mig av recept och tips. Ett och annat matlagningsinlägg kanske också kommer med... :) Enjoy! Vill du kontakta mig så nås jag på: cakebymary8@gmail.com


Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

 
mytasteswe.com

Prenumerera och dela