Powered by Jasper Roberts - Blog

CakeByMary.blogg.se

En blogg om bakning...

Pepparkakstårta

Publicerad 2016-11-23 22:00:00 i Choklad, Frukt/Bär, Jul, Pepparkaka, Tårta,

Mjuk pepparkaka är ju väldigt gott som det är, men att göra en tårta av en mjuk pepparkaka blir gudomligt gott. Till den här tårtan har jag använt en klassisk cream cheese-frosting och dekorerar den med Fingers kex och lingon. Det blir så himla fint med kexen runt kanten och så kan man sätta ett fint band runt tårtan. Dock kan man skippa kexen om man vill, det blir lika gott för det!


Mjuk Pepparkaka
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl mjölk
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
2 tsk kanel
1 dl neutral olja, t ex raps eller solros

Frosting
400 g Philadelphia
3 dl florsocker
60 g mjukt smör (alt. flytande)
1 msk vaniljpulver

Garnering
Fingers kex
frysta lingon
ev. florsocker

Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj och bröa tre engångsformar, ca 16 cm i diameter.
Vispa ägg och socker. Rör i mjölk, mjöl, bakpulver och kryddorna. Rör till sist i oljan. Fördela smeten i de tre formarna och grädda mitt i ugnen i ca 15-20 min. Känn med en sticka, kakorna är klar när sticka är torr. Låt kakorna svalna helt. 
Blanda ingredienserna till frostingen. Jämna till bottnarna om de inte är helt raka. Lägg en botten på ett tårtfat och bred över ca 1/4 av frosting. Lägg därefter på den andra botten på och bred ca 1/4 av frostingen och lägg på den sista botten. Avsluta med att täcka hela tårtan med resterande frosting. Dekorera kanten med Finger kex och sätt ett band runt. Avsluta med att lägga på lingonen på tårtan och pudra ev. över lite florsocker.








Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cake by Mary

Välkommen till min blogg! Maria heter jag och bor i Stockholm. Jag tycker det är otroligt roligt med både matlagning och bakning, och här på bloggen kommer ni att få ta del av min bakvärld. Följ mig när jag bakar alla typer av bakverk, hämtar inspiration till min bakning och delar med mig av recept och tips. Ett och annat matlagningsinlägg kanske också kommer med... :) Enjoy! Vill du kontakta mig så nås jag på: cakebymary8@gmail.com


Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

 
mytasteswe.com

Prenumerera och dela