Powered by Jasper Roberts - Blog

CakeByMary.blogg.se

En blogg om bakning...

Frankenstein-kaka

Publicerad 2016-10-29 22:22:00 i Bakelse, Halloween, Kanel, Långpannekaka, Mjuk kaka,

När jag för någon vecka sedan såg att Bakerella hade gjort små Frankensteins till Halloween, så var jag bara tvungen att prova att göra dem också
då de var så förbaskat söta!!
Jag har valt att använda en annan kaka och frosting än vad hon hade till sina, och jag valde också att sätta salta pinnar som bultar på sidorna istället för mini marshmallows som hon hade. Det roliga med såna här figurer är att man kan använda lite vad man själv tycker passar, så man kan om man vill välja att spritsa ögonbrynen och munnen istället. Svarta Jelly Beans finns i välsorterade matbutiker, hittar man inte kan man använda Dr Oetkers lakritsflakes istället. Godisögnen är från Panduro.


Frankenstein
En mjuk kaka med frosting, ex här
Svarta Jelly Beans
Svart strössel
Godisögon
Salta pinnar
Grön geléfärg

Gör kakan enligt receptet och låt den svalna. Rör ihop ingredienserna till frostingen och färga den grön med geléfärg. Bred frostingen över den kalla kakan och skär den sedan i rutor. Lägg Jelly Beans längst med den övre kanten. Placera ut godisögonen och strössel till ögonbryn och mun. Här kan du ev behöva använda en pincett och en tandpetare för att kunna placera ut dem rätt. Bryt sedan salta pinnar i mindre bitar och stick in på sidorna.

Mjuk kaka, frosting, grön färg, godisögon, salta pinnar, strössel & Jelly Beans


Kanelrutor med frosting

Publicerad 2016-10-29 21:54:00 i Bakelse, Kanel, Långpannekaka, Mjuk kaka,

Detta är en mjuk och saftig kanelkaka med en härlig frosting av cream cheese. Påminner kanske lite om en morotskaka, och är ett bra substitut om man inte har morötter hemma eller glömt att köpa.


Kaka
3 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 msk kanel
75 g smör
1 dl mjölk (alt. vatten)

Frosting
200 g Philadelphia
1 1/2 dl florsocker
30 g mjukt smör eller flytande margarin
1 msk vaniljsocker

Garnering
mald kanel

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel och rör ner i äggblandningen. Smält smöret tillsammans med mjölken och häll ner i smeten. Häll upp i en smord och bröad form, ca 20x30 cm. Grädda i ca 20 min. Känn med en sticka - när stickan är torr så är kakan klar. Låt kakan svalna.
Vispa ihop ingredienserna till frostingen och bred över kakan. Strö över kanel och skär kakan i rutor.




Halloween fladdermöss

Publicerad 2016-10-28 00:39:00 i Choklad, Halloween, Kakor, Oreo,

Ännu ett enkelt sätt att göra något roligt till Halloween - dessa fladdermöss gör man med chokladkex och godisögon. Fäst på cupcakes eller skumbollar och du får ett halloween-bakverk! Chokladkexen med vaniljfyllningen kan du använda till att göra dessa Halloween ögon!


Fladdermöss
1 paket Oreo
godisögon
smält choklad eller glasyr
Bakverk t.ex muffins, skumbollar eller chokladbollar

Dela kexen och lägg undan sidan med vaniljfyllning. Dela kexen utan vaniljfyllning i mitten och fäst kexen på t.ex. muffins. Fäst sedan ögonen med lite smält choklad eller glasyr.

Fladdermöss på skumbollar
Fladdermöss på cupcakes

Om

Min profilbild

Cake by Mary

Välkommen till min blogg! Maria heter jag och bor i Stockholm. Jag tycker det är otroligt roligt med både matlagning och bakning, och här på bloggen kommer ni att få ta del av min bakvärld. Följ mig när jag bakar alla typer av bakverk, hämtar inspiration till min bakning och delar med mig av recept och tips. Ett och annat matlagningsinlägg kanske också kommer med... :) Enjoy! Vill du kontakta mig så nås jag på: cakebymary8@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

 
mytasteswe.com

Prenumerera och dela