Powered by Jasper Roberts - Blog

CakeByMary.blogg.se

En blogg om bakning...

Limesnittar

Publicerad 2017-08-21 22:56:00 i Afternoon Tea, Kakor, Lime/Citron,

När jag var yngre så var jag inte särskilt förtjust i bakverk med citron, men med åren så har jag börjat gilla det mer och mer, och idag tycker jag det är jättegott! Jag har särskilt fastnat för bakverk med lime som jag tycker har en väldigt god smak, kanske beror på att jag alltid gillar mojitos som innehåller lime! Något annat som jag verkligen gillar är kolasnittar (eller kolakakor som de också kallas) och här har jag smaksatt de med just lime. Det doftade helt underbart när man tog ut plåten ur ugnen, och kakorna fick en väldigt härlig och fräsch smak. Med dessa limesnittar kan man enkelt variera kolasnittarna.
Kakor
100 g smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 msk sirap
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
skal från 1 lime
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla ingredienser i en skål till en smidig deg. Halvera degen och forma till 2 rullar. Lägg dem på bakplåtsklädd plåt och platta ut dem. Grädda i ca 12-15 minuter. Ta ut plåten och skär kakorna diagonalt. Låt svalna. 
 

Daimsandwich

Publicerad 2017-08-15 23:29:37 i Allmänt,

För ett tag sedan så gjorde jag en superenkel och god daimglass med kondenserad mjölk. Jag hade kvar lite av glassen i frysen och tänkte att det skulle vara roligt att göra en glassandwich av resten. Har sett att det finns färdiga våffelkex i butiken, så jag passade på att köpa hem ett paket för att prova dem till min glassandwich. Hade en bild i huvudet på hur jag ville att de skulle se ut - delvis doppade i choklad och sedan strösslade med lite hackade mandel för att plocka upp mandeln i själva daimbitarna. Receptet ger 4 st sandwich (1 pkt våffelkex innehåller 8 kex) och anledningen till att det bara är 3 st på bilderna är att jag hann äta upp en innan jag hann börja fotografera! De såg så goda ut så jag kunde inte hålla mig...
Recept på daimglassen finns länkat nedan och mängden glass räcker till fler sandwich än 4 så passa på att köpa med dig fler paket våffelkex, för de här glassarna kommer att gå åt snabbt! Sandwichen blev supergod och det spröda och krispiga kexet var väldigt gott. Ett roligt sätt att servera glass på och det passar både barn och vuxna. Sedan ser det väldigt fint ut också...eller vad säger ni?
Sandwich
1 pkt våffelkex, typ Butter Waffles
mjölkchoklad
hackad mandel
daimglass
 
Smält chokladen och doppa hälften av kexen i chokladen så att den täcker halva kexet. Strö på mandeln direkt och låt ställ åt sidan så att chokladen stelnar. Skeda på glass på den andra hälften av kexen och lägg på de chokladdoppade kexen. Tryck till försiktigt så du får en sandwich. Servera direkt eller frys in tills det är dags för servering.
Det är dessa våffelkex som jag har använt i receptet - supergoda!
 
 

Saftig nötkaka med Schweizernöttopping

Publicerad 2017-08-13 16:26:00 i Choklad, Glutenfritt, Hasselnöt, Mjuk kaka,

Gillar du bakverk med hasselnötter? Då är detta något för dig! En saftig hasselnötskaka och till det en läcker topping med Marabous chokladkaka Schweizernöt som också innehåller hasselnöt, kan det bli bättre än så?! Slog mig nu att det faktiskt kan det, för förutom att detta är en väldigt god och nötig kaka så är den faktiskt glutenfri också! 
Uppdatering 2017-08-14: Tydligen kan Marabous chokladkaka innehålla vete, så är spår av gluten helt förbjudet för dig så byt ut den mot en annan choklad. Finns inget motsvarande Schweizernöt så byt ut mot en mjölkchoklad och blanda i hackade nötter.  
 
Nötkaka
50 g smör
200 g hasselnötsmjöl
1 dl strösocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
 
Schweizernöttopping
1 dl vispgrädde
200 g Marabou Schweizernöt
35 g smör
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt svalna något. Blanda alla ingredienserna i en bunke med en sked. Smörj en springform, ca 20 cm i diameter, och häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min. Kakan ska ha fått en yta och kanterna ska ha fått färg. Låt kakan svalna. 
Koka upp grädde till toppingen. Bryt chokladen i bitar och lägg i den varma grädde. Rör om tills all choklad har smält. Blanda sedan i smöret. Häll toppingen över kakan och ställ kallt för att stelna. 
 

Om

Min profilbild

Cake by Mary

Välkommen till min blogg! Maria heter jag och bor i Stockholm. Jag tycker det är otroligt roligt med både matlagning och bakning, och här på bloggen kommer ni att få ta del av min bakvärld. Följ mig när jag bakar alla typer av bakverk, hämtar inspiration till min bakning och delar med mig av recept och tips. Ett och annat matlagningsinlägg kanske också kommer med... :) Enjoy! Vill du kontakta mig så nås jag på: cakebymary8@gmail.com


Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

 
mytasteswe.com

Prenumerera och dela