Powered by Jasper Roberts - Blog

CakeByMary.blogg.se

En blogg om bakning...

Hallonpaj

Publicerad 2017-08-02 00:09:32 i Hallon, Paj,

Det bästa med smulpajer tycker jag är själva smuldegen och får jag välja så har jag gärna extra smuldeg i mina pajer. Detta är en sådan paj - en extra smul paj! I vanliga fall när man gräddar smulpaj så brukar bären/vätskan från bären bubbla upp längst kanterna, men när denna pajen var färdiggräddad så gick det inte alls att avgöra vad det var för frukt eller bär i den! Var tvungen att dekorera med några hallon så att gästerna skulle veta att det var en hallonpaj! Serverade pajen med en klick vaniljglass och det var såå gott! Perfekt med smul enligt min smak, men om du inte är stort fan av det så är det bara att halvera måtten för smuldegen.
Smuldeg
200 g smör
1 dl strösocker
6 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
 
Fyllning
400 g frysta hallon
1/2 dl strösocker
2 msk potatismjöl
 
Sätt ugnen på 225 grader. 
Blanda samman ingredienserna till smuldegen i en bunke. Häll hallonen i en stor pajform och strö över socker och potatismjöl. Fördela smuldegen över fyllning och grädda pajen mitt i ugnen i 15-20 min. Servera pajen med vaniljglass eller vaniljsås.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cake by Mary

Välkommen till min blogg! Maria heter jag och bor i Stockholm. Jag tycker det är otroligt roligt med både matlagning och bakning, och här på bloggen kommer ni att få ta del av min bakvärld. Följ mig när jag bakar alla typer av bakverk, hämtar inspiration till min bakning och delar med mig av recept och tips. Ett och annat matlagningsinlägg kanske också kommer med... :) Enjoy! Vill du kontakta mig så nås jag på: cakebymary8@gmail.com


Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

 
mytasteswe.com

Prenumerera och dela