Powered by Jasper Roberts - Blog

CakeByMary.blogg.se

En blogg om bakning...

Saftig nötkaka med Schweizernöttopping

Publicerad 2017-08-13 16:26:00 i Choklad, Glutenfritt, Hasselnöt, Mjuk kaka,

Gillar du bakverk med hasselnötter? Då är detta något för dig! En saftig hasselnötskaka och till det en läcker topping med Marabous chokladkaka Schweizernöt som också innehåller hasselnöt, kan det bli bättre än så?! Slog mig nu att det faktiskt kan det, för förutom att detta är en väldigt god och nötig kaka så är den faktiskt glutenfri också! 
Uppdatering 2017-08-14: Tydligen kan Marabous chokladkaka innehålla vete, så är spår av gluten helt förbjudet för dig så byt ut den mot en annan choklad. Finns inget motsvarande Schweizernöt så byt ut mot en mjölkchoklad och blanda i hackade nötter.  
 
Nötkaka
50 g smör
200 g hasselnötsmjöl
1 dl strösocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
 
Schweizernöttopping
1 dl vispgrädde
200 g Marabou Schweizernöt
35 g smör
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt svalna något. Blanda alla ingredienserna i en bunke med en sked. Smörj en springform, ca 20 cm i diameter, och häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min. Kakan ska ha fått en yta och kanterna ska ha fått färg. Låt kakan svalna. 
Koka upp grädde till toppingen. Bryt chokladen i bitar och lägg i den varma grädde. Rör om tills all choklad har smält. Blanda sedan i smöret. Häll toppingen över kakan och ställ kallt för att stelna. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cake by Mary

Välkommen till min blogg! Maria heter jag och bor i Stockholm. Jag tycker det är otroligt roligt med både matlagning och bakning, och här på bloggen kommer ni att få ta del av min bakvärld. Följ mig när jag bakar alla typer av bakverk, hämtar inspiration till min bakning och delar med mig av recept och tips. Ett och annat matlagningsinlägg kanske också kommer med... :) Enjoy! Vill du kontakta mig så nås jag på: cakebymary8@gmail.com


Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

 
mytasteswe.com

Prenumerera och dela