Powered by Jasper Roberts - Blog

CakeByMary.blogg.se

En blogg om bakning...

Alla hjärtans dag-kladdkaka

Publicerad 2017-02-14 00:15:00 i Alla Hjärtans Dag, Choklad, Godis, Kladdkaka,

Har du inte kommit på vad du ska bjuda på till Alla hjärtans dag, så kan du göra denna kladdkaka väldigt snabbt. Det är en variant av min kladdkaka med geléhallon, men istället för geléhallon så har jag använt geléhjärtan som skapar ett passande mönster till Alla hjärtans Dag!
Fastnade framför filmen "Dagboken - jag sökte dig och fann mitt hjärta" med Ryan Gosling och Rachel McAdams när jag satt och skrev detta inlägg. Har sett den flera gånger tidigare, men det blir alltid så att jag tittar på den om de visar den på tv då det är en fin berättelse. Det är en romantisk drama och har du inte sett den så kan jag rekommendera den, och är du som jag som lätt gråter när du tittar på film så kommer du nog att fälla en och annan tår...
 
 
Kladdkaka
100 g smör
100 g choklad (mörk, ljus eller smaksatt med hallon)
1 1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 krm salt
 
Topping
geléhjärtan
 
Chokladtryffel
200 g mjölkchoklad
1 dl vispgrädde
35 g smör
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en stor kastrull och dra av kastrullen från plattan. Finhacka chokladen och blanda ner det i smöret. Rör tills chokladen har smält helt. Blanda i de övriga ingredienserna. Häll smeten i en smord och bröad springform. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 min. Låt kakan svalna. 
Finhacka chokladen till tryffeln. Värm grädde i en kastrull och rör ner chokladen tills det har smält. Klicka i smör och blanda ordentligt. Lägg geléhjärtanen över kladdkakan och häll över chokladtryffeln. 
 
För fler tips till Alla Hjärtans Dag - kolla in Simonas tips på bloggen Cookies and Sweets!
 
 

Kommentarer

Postat av: Emma

Publicerad 2017-03-02 04:43:33

Ser supergott ut! Låter du smör och chokladblandningen svalna innan du häller i resten av ingredienserna? Och använder du elvisp när du rör ihop dem? Någon spec. ordning på ingredienserna när du rör ner dem? Hittade din blogg nyss och har redan massa recept jag måste testa härifrån!

Svar: Vad roligt att höra! :)Jag brukar dra av kastrullen från plattan när chokladen har smält och sedan rör jag ner de andra ingredienserna. Brukar inte låta det svalna, utan häller i allt i den ordningen som de står i receptet - alltså socker, vaniljsocker osv. Du ska inte använda elvisp eftersom man inte vill få in luft i smeten, utan jag använder en vanlig plastslev som tål värme.
Cake by Mary

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cake by Mary

Välkommen till min blogg! Maria heter jag och bor i Stockholm. Jag tycker det är otroligt roligt med både matlagning och bakning, och här på bloggen kommer ni att få ta del av min bakvärld. Följ mig när jag bakar alla typer av bakverk, hämtar inspiration till min bakning och delar med mig av recept och tips. Ett och annat matlagningsinlägg kanske också kommer med... :) Enjoy! Vill du kontakta mig så nås jag på: cakebymary8@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

 
mytasteswe.com

Prenumerera och dela