Powered by Jasper Roberts - Blog

CakeByMary.blogg.se

En blogg om bakning...

Hallon- & Vit choklad Cheesecake

Publicerad 2017-02-09 20:31:00 i Alla Hjärtans Dag, Cheesecake, Hallon, Oreo, Vitchoklad,

Hallon och vit choklad är ju två härliga smakar som passar väldigt bra ihop. Det syrliga från hallonen tillsammans med det söta från den vita chokladen är en magiska kombination. I denna cheesecake får de sällskap av Oreo, hur gott låter inte det tillsammans?! Alla hjärtans dag närmar sig och visst blir det gulligt att dekorera cheesecaken med små hjärtan av hallonpuré? Vill man inte ha hjärtan är det bara att ringla på purén och göra lite swirls, så kommer den se minst lika härlig ut! 
Hallonpuré
1 msk strösocker
1 1/2 tsk maizena
1 dl kallt vatten
225 g frysta hallon
 
Pajskal
24 st Oreokakor
50 g smör
en nypa salt
 
Vit chokladfyllning
350 g Philadelphia, rumstempererad
1 dl strösocker
1 stort ägg, rumstempererad
1 äggvita, rumstempererad
1 tsk vaniljpulver
1 1/2 tsk pressad citron
175 g vit choklad
3/4 dl vispgrädde
 
Rör ihop socker och maizena i en kastrull. Tillsätt vattnet vispa tills det är väl blandat. Häll i hallonen och värm på medelvärme. Låt småkoka i 5 min tills blandningen har tjocknat något, rör om då och då. Sila hallonblandningen så du har en slät puré. Ställ åt sidan och låt kallna.
Mixa Oreokakorna i en matberedare till fina smulor. Smält smöret och blanda med kaksmulorna, häll i saltet. Tryck ut massan i en springform, ca 24 cm i diameter, även upp på kanterna. Ställ formen i frysen i ca 30 min.
Sätt ugnen på 160 grader. Vispa philadelphia och socker till en slät smet, ca 2 min. Vispa i ägg, äggvita, vaniljpulver och pressad citron. Vispa tills allt är väl blandat. Hacka chokladen och smält den tillsammans med grädden i en kastrull på låg värme. Låt blandningen svalna något innan den blandas ner i philadelphiablandningen.  Häll ca hälften av fyllningen i pajskalet och häll sedan 3 msk av hallonpurén över fyllningen. Häll över resterande fyllningen så att den helt täcker hallonpurén. Droppa resterande puré i små runda cirklar, mindre i mitten och större ju längre ut mot kanterna man kommer. Ta sedan en tandsticka och dra den igenom mitten av alla cirklar. Börja inne ifrån mitten och jobba dig ut mot kanterna. Grädda mitt i ugnen i ca 35 min. Stäng av ugnen och låt cheesecaken vila i ugnen 5 min innan den tas ut och får svalna på galler. Ställ den sedan i kylen och låt kallna helt innan den serveras, gärna över natten. 
 
Ett tips när man droppar ut hallonpurén är att använda en ren spruta, en sådan som man har när man ger medicin till barn. Finns på apoteket om du inte har någon hemma! Dra sedan med en tandpetare igenom cirklarna för att skapa hjärtan.
 
 

Kommentarer

Postat av: AngelicasVärld

Publicerad 2017-02-10 09:45:00

Men så galet söt den var...ser ju så smarrig ut också!!

Svar: Tack! :) Den var riktigt god....svårt att inte vilja ta fler bitar! :)
Cake by Mary

Postat av: Sanna

Publicerad 2017-02-10 22:23:35

Åh vilken härlig blogg du har, här ska jag kika in ofta för att se fina och goda recept! :)

Svar: Åh, vad roligt att höra att du tycker det! :) Tack snälla du!
Cake by Mary

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cake by Mary

Välkommen till min blogg! Maria heter jag och bor i Stockholm. Jag tycker det är otroligt roligt med både matlagning och bakning, och här på bloggen kommer ni att få ta del av min bakvärld. Följ mig när jag bakar alla typer av bakverk, hämtar inspiration till min bakning och delar med mig av recept och tips. Ett och annat matlagningsinlägg kanske också kommer med... :) Enjoy! Vill du kontakta mig så nås jag på: cakebymary8@gmail.com


Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

 
mytasteswe.com

Prenumerera och dela