Powered by Jasper Roberts - Blog

CakeByMary.blogg.se

En blogg om bakning...

Godaste Butterkakan

Publicerad 2017-01-31 22:49:00 i Bullar, Vanilj,

Denna Butterkaka har min mamma gjort redan när jag var ung och jag minns så väl hur god jag tyckte att den var första gången jag åt den. Det är något speciellt med denna kaka då den liksom blir en blandning av bulldeg och smördeg. Tillsammans med den underbara vaniljkrämen och den goda bullfyllningen så blir den ett bakverk som verkligen alla gillar! Prova den du också, du kommer inte att ångra dig!
 
 
Deg
175 g rumsvarmt smör
4 1/2 dl vetemjöl
25 g jäst
1/2 dl mjölk
1 ägg
1 msk strösocker
 
Vaniljkräm
1 msk mjöl
2 äggulor
2 msk strösocker
2 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
 
Smörkräm
100 g rumsvarmt smör
5 msk florsocker
 
Rör ihop smör och mjöl i en bunke. I en annan bunke smula ner jästen. Värm mjölken till 37 grader, slå den över jästen och rör om. Vispa ner ägg och socker, och häll sedan ner allt i bunken med smörblandningen. Täck över degen och låt den jäsa i 15-20 min. 
Blanda mjöl, äggulor, socker och mjölk till vaniljkrämen i en kastrull. Låt sjuda. Ta kastrullen av värmen och blanda ner vaniljsocker. 
Rör ihop smör och florsocker till smörkräm.
Smörj en form, ca 24 cm i diameter. Arbeta degen på lätt mjölat bord. Ta hälften av degen och platta ut den i formen. Degen ska gå upp lite på kanten, så att inte krämen rinner ut. Häll i vaniljkrämen över degplattan. Kavla ut resten av degen till en rektangulär och bred på smörkrämen. Rulla ihop degen och skär 12 bitar. Ställ bitarna i formen. Täck över formen och låt jästa i ca 30 min. Värm ugnen till 200 grader och grädda kakan i 30-40 min.
 
 
 

Popcorn bars med jordnötssmör

Publicerad 2017-01-29 11:41:00 i Barnkalas, Choklad, Jordnöt, Långpannekaka, No-bake, Nötter/Frön, Snacks,

Förra veckan var det Popcornets Dag och tyvärr fick jag inte möjligheten att posta receptet på dessa popcorn bars, så det kommer nu istället! Ett av mina favoritsnacks är popcorn och att använda popcorn i bakverk tycker jag blir otroligt gott, som t.ex. Popcorntårtan. Har ni inte testat den så finns receptet här på bloggen. Den är underbart god med en blandning av sött och salt. Dessa popcorn bars blev också riktigt goda! Tänk dock på att servera barsen ganska så snart då popcornen kan bli lite sega av jordnötssmöret.
 
 
Bars
1 burk jordnötssmör (340 g)
2 dl ljus sirap
1 dl salta jordnötter
10 dl poppade popcorn
5 dl Kellogg's Rice Krispies
1 msk vaniljsocker
 
Chokladtopping
200 g ljus eller mörk choklad
1 dl vispgrädde
35 g smör
 
Blanda jordnötssmör och sirap i en stor kastrull, och värm upp utan att koka. Det blir lättare då att blanda i de övriga ingredienserna. Hacka de salta jordnötterna och blanda ner i kastrullen tillsammans med popcorn, Rice Krispies och vaniljsocker. Tryck ut massan i en form.
Hackade chokladen och lägg i en kastrull tillsammans med grädden. Värm upp tills all choklad har smält och rör i sedan i smöret. Häll chokladtoppingen över kakan och låt stelna. Skär sedan kakan i rutor.
 
 

Bloggen är flyttad!

Publicerad 2017-01-28 20:08:00 i Allmänt,

Nu var det längesen jag postade ett inlägg och anledningen till det är flera, men den största är att jag flyttat på bloggen till Blogg.se. Flytten var inte helt smärtfri och jag har jobbat med att få till så allt fungerar som det ska, och gjort länkningar från den gamla bloggen på Blogger. Nu ska det äntligen gå att kommentera inläggen, vilket jag hade stora problem med tidigare. Hoppas ni gillar den nya designen på min blogg!
 
 

Om

Min profilbild

Cake by Mary

Välkommen till min blogg! Maria heter jag och bor i Stockholm. Jag tycker det är otroligt roligt med både matlagning och bakning, och här på bloggen kommer ni att få ta del av min bakvärld. Följ mig när jag bakar alla typer av bakverk, hämtar inspiration till min bakning och delar med mig av recept och tips. Ett och annat matlagningsinlägg kanske också kommer med... :) Enjoy! Vill du kontakta mig så nås jag på: cakebymary8@gmail.com


Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

 
mytasteswe.com

Prenumerera och dela