Powered by Jasper Roberts - Blog

CakeByMary.blogg.se

En blogg om bakning...

Jordgubbskladdkaka

Publicerad 2017-06-19 23:34:00 i Jordgubbar, Kladdkaka, Midsommar, Vanilj,

På jobbet så har vi avdelningsmöte varje måndag och sedan en tid har vi börjat mötena med att man ska nämna en positiv nyhet. Jag brukar i stort sett aldrig komma på en enda positiv nyhet...jag har ju minne som en guldfisk och eftersom mötet är direkt efter helgen på måndag morgon så kommer jag aldrig ihåg vad som hände veckan innan. Man borde bli mycket bättre på att lyfta sånt som är bra, oavsett om det är något stort eller något litet.
Jag tänkte att jag skulle bli bättre på det i alla fall, så här är mina topp 3 från veckan som varit:
1. Det underbara vädret som varit, så härligt att solen och värmen äntligen har kommit tillbaka. Känns som att sommaren verkligen är här nu!
2. Passerade 1400 följare på mitt instagram-konto! Så kul att det är så många som vill följa min bakning!
3. Lyckades äntligen komma iväg och köpa nytt arbetsbord till min "fotostudio"! :)
Vad har varit positivt hos er?
Nu till något annat positivt och det är denna härliga kladdkaka från duktiga Bagerskan. Jag kom över recept redan förra sommaren har jag för mig och fick inte tillfälle till att göra den. Att det var marsánpulver i smeten tillsammans med jordgubbar lät ljuvligt! Passade på att göra den nu då det är en så somrig kaka och den funkar bra som en enkel kaka till t.ex. midsommar eller till sommarfikat. "En kladdkaka som smakar jordgubbar med vaniljkräm" som Bagerskan skriver på sin sida. Min kaka blev väldigt kladdigt, vilket visserligen är väldigt gott, men den hade behövt vara inne några minuter till. Alla ugnar är ju olika så kolla till kakan efter 15 min och se om den behöver vara inne lite längre. Servera den med en klick vaniljglass till, mums!
Kladdkaka
ca 1 l jordgubbar
1-2 msk strösocker
150 g smör
3 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl marsanpulver (kallrörda varianten)
3 ägg
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Skölj, snoppa och halvera jordgubbarna. Lägg dem i en skål och strö över sockret, rör om och låt stå. Smält smöret och ställ åt sidan. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och knäck sedan i äggen, rör om väl. Häll i det smälta smöret och rör om till en jämn smet. Blanda i jordgubbarna i smeten och bred ut den i en smord springform, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min.
 
 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2017-06-20 10:38:18

Går den å frysa???

Svar: Jag har inte testat att frysa in den, men själva kladdkaka är ju inga problem att frysa in däremot blir jag lite osäker på hur jordgubbarna blir när kakan tinas upp. De kanske blir lite vattniga. Om du inte kan göra den samma dag så funkar det utmärkt att göra den dagen innan och förvara den i kylen!
Cake by Mary

Postat av: Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!

Publicerad 2017-06-20 11:58:32

Så gott

Svar: Ja, den var riktigt god - smakade sommar! :)
Cake by Mary

Postat av: Sanna

Publicerad 2017-06-20 22:18:27

Ser jättegott ut! Kolla gärna in mina senaste inlägg också!

Svar: Tack! :)
Cake by Mary

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cake by Mary

Välkommen till min blogg! Maria heter jag och bor i Stockholm. Jag tycker det är otroligt roligt med både matlagning och bakning, och här på bloggen kommer ni att få ta del av min bakvärld. Följ mig när jag bakar alla typer av bakverk, hämtar inspiration till min bakning och delar med mig av recept och tips. Ett och annat matlagningsinlägg kanske också kommer med... :) Enjoy! Vill du kontakta mig så nås jag på: cakebymary8@gmail.com


Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

 
mytasteswe.com

Prenumerera och dela