Powered by Jasper Roberts - Blog

CakeByMary.blogg.se

En blogg om bakning...

Jordgubbstårta med italiensk maräng

Publicerad 2017-06-23 15:17:00 i Jordgubbar, Maräng, Tårta, Tårtfyllning,

Äntligen är det midsommar...har verkligen längtat efter att få äta midsommarmat! Funderade länge på vad för typ av midsommartårta jag skulle göra och jag bestämde mig tidigt för att göra något med italiensk maräng. Sedan hade jag många varianter i tankarna på hur den skulle vara inuti. Jordgubbar var självklart, men funderade på om jag skulle få in även citron eller kardemumma eller om man skulle byta ut ena bottnen till en marängbotten. Till slut blev det vanliga vaniljbottnar och fyllning av Philadelphiakräm och färska jordgubbar. MUMS!
Önskar er alla en Glad Midsommar och hoppas ni får ett härligt firande!
Tårtbotten
3 ägg, rumsvarma
strösocker
potatismjöl
vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
 
Ta fram tre glas och knäck äggen i det första glaset. Häll upp lika mycket socker i det andra glaset. I det tredje glaset ska både potatismjöl (1/3) och mjöl (2/3) hällas upp. Häll bakpulver och vaniljsocker i mjölglaset.
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ägg och socker i en bunke och vispa länge, det ska vara riktigt vitt och pösigt. Kan ta ca 5-10 min. Sikta sedan ner mjölglaset i äggblandningen och vänd försiktigt tills allt är blandat. Smöra och bröa en form, 20 cm, och sätt gärna en krage av bakplåtspapper runt kanten så inte kakan svämmar över. Häll smeten i formen och grädda i ca 25-30 min på nedersta falsen i ugnen. 
Öppna inte ugnsluckan de första 20 minuterna då botten kan sjunka ihop. Känn med en sticka om botten är klar, stickan ska vara torr. Ta ut och låt svalna i formen.
 
Fyllning
ca 350 g färska jordgubbar
200 g Philadelphia
3 dl vispgrädde
1 1/2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
 
Skölj, snoppa och skiva jordgubbarna (ett tips är att använda en äggdelare). Ställ jordgubbarna åt sidan.
Blanda de övriga ingredienserna till fyllningen i en bunke. Vispa tills krämen blir fast. 
Dela tårtbotten i tre delar och lägg en del på ett fat. Bred hälften av krämen på första tårtbotten och lägg på hälften av de skivade jordgubbarna. Upprepa med den andra tårtbotten och lägg sedan på den sista tårtbotten.
 
Garnering
300 g strösocker
120 g vatten
150 g äggvita
jordgubbar
 
Koka upp socker och vatten till 121 grader. Vispa under tiden äggvitor på medelhög hastighet. Häll sockerlagen med en tunn stråle över äggvitorna medan den konstant vispas på max i mixern. Vispa till den svalnat. 
Bred marängen runt tårtan och spritsa runt kanterna. Bränna av med en brännare och dekorera med jordgubbar.
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Helena

Publicerad 2017-06-24 00:18:03

Den ser vansinnigt god ut! Och är jättefin.

Svar: Tack! :) Den blev jättegod...
Cake by Mary

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cake by Mary

Välkommen till min blogg! Maria heter jag och bor i Stockholm. Jag tycker det är otroligt roligt med både matlagning och bakning, och här på bloggen kommer ni att få ta del av min bakvärld. Följ mig när jag bakar alla typer av bakverk, hämtar inspiration till min bakning och delar med mig av recept och tips. Ett och annat matlagningsinlägg kanske också kommer med... :) Enjoy! Vill du kontakta mig så nås jag på: cakebymary8@gmail.com


Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

 
mytasteswe.com

Prenumerera och dela