Powered by Jasper Roberts - Blog

CakeByMary.blogg.se

En blogg om bakning...

Sverigekaka

Publicerad 2017-06-06 09:23:41 i Midsommar, Mjuk kaka, Vanilj,

Idag firar vi nationaldagen och vad passar då bättre än en Sverigekaka?! Sverigekakan (eller Penionärskaka som den även kallas) är en enkel, mjuk kaka med vaniljfyllning. Fyllningen hälls på kakbottnarna och gör att kakan blir saftig och god. Kakan kan göras dagen innan då den bara blir godare om den får stå och dra åt sig den goda fyllningen. Servera gärna lite jordgubbar till kakan. 
Hoppas ni alla får en fin nationaldag!
Kaka
3 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 dl kokande vatten
 
Fyllning
125 g smör
1 dl grädde eller mjölk
4 msk vaniljsocker
 
Garnering 
florsocker
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och häll i äggblandningen. Häll sedan i det kokande vattnet och vispa smeten slät. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i ca 30-35 min. Testa med en sticka, den ska vara helt torr när kakan är klar. Låt kakan svalna. 
Koka upp smör och grädde eller mjölk, tillsätt sedan vaniljsocker och låt fyllningen koka i ca ett par minuter under omröring. Låt den svalna något. Dela kakan i mitten och häll fyllningen (den ska vara rinnig) över båda delarna. Lägg ihop kakan, täck kakan med plastfolie och ställ kakan i kylen några timmar, gärna över natten. Pudra kakan med florsocker innan servering.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cake by Mary

Välkommen till min blogg! Maria heter jag och bor i Stockholm. Jag tycker det är otroligt roligt med både matlagning och bakning, och här på bloggen kommer ni att få ta del av min bakvärld. Följ mig när jag bakar alla typer av bakverk, hämtar inspiration till min bakning och delar med mig av recept och tips. Ett och annat matlagningsinlägg kanske också kommer med... :) Enjoy! Vill du kontakta mig så nås jag på: cakebymary8@gmail.com


Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

 
mytasteswe.com

Prenumerera och dela