Powered by Jasper Roberts - Blog

CakeByMary.blogg.se

En blogg om bakning...

Vaniljkaka

Publicerad 2017-06-21 00:07:00 i Mandel, Mjuk kaka, Vanilj,

Nu är det inte många dagar kvar till midsommar, och jag har kollat väderappen varje dag för att ha koll på vädret. Förra veckan såg det ut som att det skulle bli bra väder på midsommarafton och nu ser det inte lika bra ut, men har vi tur så hinner det vända igen! Det är lite roligt för varje år när vi planerar midsommar så planerar vi aktiviteter ute och mat ute, allt man ska göra planerar man att man ska göra ute. Det konstiga är varför man gör det? Vi vet ju alla hur midsommarvädret kan vara...! Det är som att hjärnan totalt förträngt det, men vi får helt enkelt se till att ha en plan B i år om det trots allt blir dåligt väder!
Har du kommit på än vad du ska baka till midsommar? Vill du prova något nytt så kan jag tipsa om denna härliga vaniljkaka! Kakan blir härligt saftig och mjuk tack vare vaniljkrämen som blandas ner i smeten innan gräddning. Receptet kommer från otroligt duktiga Zeinas Kitchen och hon tipsar om att man kan smaksätta kakan med 2 tsk kardemumma eller 1/2 g saffran. Det måste jag prova nästa gång! 
Vaniljkräm
6 msk snabbvispad marsánpulver
4 dl mjölk
2 msk vaniljsocker
 
Kaka
250 g rumsvarmt smör
4 dl strösocker
4 ägg
2 1/2 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl
 
Garnering
50 g mandelspån (vid allergi kan man använda florsocker istället)
 
Sätt ugnen på 175 grader. 
Blanda marsánpulver tillsammans med mjölk och vaniljsocker tills du får en kräm. Ställ åt sidan. Rör smör och socker med en elvisp tills det blir luftigt. Vispa i ett ägg i taget. Blanda mjöl och bakpulver, och sikta ner det i äggblandningen. Häll i vaniljsåsen och blanda försiktigt. Se till att allt blandas ordentligt med hjälp av en slickepott eller slev.  Häll smeten i en stor smord form, ca 20x30 cm eller en stor form på 29 cm i diameter. Strö på mandelspån och grädda mitt i ugnen i ca 35-40 min. Lålt kakan svalna  och ställ sedan i kylen. Servera kakan kall. Låt gärna stå i kylen några timmar innan servering, den blir godare om den får stå i kylen över natten. 
Vid allergi kan man utesluta mandelspån och strö på lite florsocker istället innan servering.
 

Kommentarer

Postat av: Sandra

Publicerad 2017-06-21 13:23:30

Det är verkligen farligt att gå in på din blogg. Man blir sugen på massa olika saker, man vill testa på och baka allt.

Hur ser din vecka ut?

Kram

Svar: Du får passa på att baka något till midsommar! :)Denna veckan har varit hektisk, men nu blir det äntligen fokus på midsommar och förbereder till det! Ska bli kul!
Önskar dig en Glad Midsommar!
Cake by Mary

Postat av: Sanna

Publicerad 2017-06-21 23:30:56

Ser jättegott ut! Kolla gärna in mina senaste recept också!

Postat av: Sandra

Publicerad 2017-06-22 12:20:14

Ja något gott ska bakas till midsommar, men vet inte vad än. Har du något bra tips som jag kan baka, som blir uppskattat av alla?

Ska ni ha gäster eller är ni bortbjudna?

Kramis

Svar: Denna brukar bli väldigt uppskattad, en no-bake jordgubbscheesecake: http://cakebymary.blogg.se/2015/june/no-bake-jordgubbscheesecake.html
Den kommer jag bjuda våra gäster på imorgon! :)
Cake by Mary

Postat av: Sandra

Publicerad 2017-06-24 17:44:13

Det låter god, Men igår blev det jordgubbar med visp och mjölk, ska testa den du skrev nästa helg.

Hade du en bra midsommar?

Svar: Gott! :) Jag hade det jättebra, hoppas du hade det också!
Cake by Mary

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cake by Mary

Välkommen till min blogg! Maria heter jag och bor i Stockholm. Jag tycker det är otroligt roligt med både matlagning och bakning, och här på bloggen kommer ni att få ta del av min bakvärld. Följ mig när jag bakar alla typer av bakverk, hämtar inspiration till min bakning och delar med mig av recept och tips. Ett och annat matlagningsinlägg kanske också kommer med... :) Enjoy! Vill du kontakta mig så nås jag på: cakebymary8@gmail.com


Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

 
mytasteswe.com

Prenumerera och dela