Powered by Jasper Roberts - Blog

CakeByMary.blogg.se

En blogg om bakning...

Kardemummapavlova med blåbär

Publicerad 2017-03-31 09:47:00 i Bakelse, Blåbär, Dessert, Glutenfritt, Kardemumma, Maräng,

Vilket fantastiskt väder det var för några dagar sedan!! Runt 15 grader varmt och sol, och vårkänslorna bubblade upp i kroppen och man kände sig lycklig. Konstigt det där att solen kan påverka ens känslor så...
Jag har upptäckt först nu de senaste åren hur mycket det påverkar mig egentligen, så det kändes lite tråkigt när vädret helt plötsligt vände och det blev grått och kallt igen. Igår snöade det till och med här i Stockholm!! Hela dagen!! För att pigga upp mig i det här gråa vädret så tänker jag njuta av den här härliga pavlovan med smak av kardemumma och en härlig blåbärskräm som får mig att tänka på sommar och sol! 
Trevlig helg kära vänner!
Kardemummapavlova (ca 15 st)
4 äggvitor
2 dl strösocker
1 tsk stött kardemumma
1 msk maizena majsstärkelse
1 msk vaniljsocker
1 tsk pressad citron
 
Blåbärsfyllning med cream cheese
150 g frysta blåbär
1/2 dl strösocker
1 1/2 msk maizena majsstärkelse
1 1/2 msk vatten
150 g cream cheese
2 dl creme fraiche
1 msk vaniljsocker
ev. lite florsocker
 
Garnering
vispad grädde
färska blåbär
citronmeliss
 
Sätt ugnen på 110 grader.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa i socker, lite i taget, till ett hårt och blankt skum. Vispa i kardemumma, maizena, vaniljsocker och citronsaft i marängen. Spritsa eller klicka ut marängen på bakplåtspappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen i ca 90 min. Stäng sedan av värmen och låt marängen stå kvar i ugnen och kallna.
Blanda de frysta blåbären med socker, maizena coh vatten i en kastrull. Koka upp på medelvärme under omröring tills krämen tjockar. Låt den kallna. Vispa cream cheese, creme fraiche och vaniljsocker i en bunke. Blanda ner blåbärskrämen. Smaka av och söta ev med florsocker om det behövs. Spritsa eller bred ut krämen på marängerna och garnera med grädde, blåbär och citronmeliss.
 

Dumlesnacks-kladdkaka

Publicerad 2017-03-27 23:22:00 i Choklad, Dulce de leche, Karamelliserad mjölk, Kladdkaka,

Något som är riktigt gott är Dumlesnacks - härlig kola täckt med krispig choklad. Det är en av mina favoriter så därför ville jag efterlikna smakerna i den här kladdkakan! Det chokladiga i kladdkakan, kolan genom att använda karamelliserad mjölk och sedan täcka allt med chokladtäckta Rice Krispies för att få det där goda krispet.
Kladdkaka
100 g smör
100 g mjölkchoklad
1 1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 krm salt
 
Topping
1-1 1/2 dl karamelliserad mjölk/Dulce de leche
200 g mjölkchoklad
4 dl Kellogg's Rice Krispies
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en stor kastrull. Hacka chokladen och i smöret. Ta av kastrullen från plattan och rör om tills all choklad har smält. Häll i de övriga ingredienserna och rör om tills allt är väl blandat. Häll smeten i en smörad och bröad form. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 min.  Låt kakan svalna.
Bred på den karamelliserade mjölken på kakan. Smält chokladen och blanda ihop med Rice Krispies. Häll massan över kakan. Låt chokladen stelna. 
 

Våfflor med stenbitsrom

Publicerad 2017-03-25 16:48:24 i Afternoon Tea, Nyår, Pannkakor/Våfflor, Snittar/Tilltugg,

I mitt förra inlägg tipsade jag om hur man kan servera våfflor som förrätt eller tilltugg och här kommer ytterligare ett mumsigt förslag!
 
Våfflor (10 st)
75 g smör
4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
2 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl kolsyrat vatten
 
Topping
creme fraiche
röd stenbitsrom
hackad rödlök
 
Garnering
färsk dill
 
Smält smöret. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Häll i mjölken och hälften av vattnet. Vispa till en slät smet. Tillsätt resten av vattnet och smöret och vispa ihop.
Pensla våffeljärnet med lite smör innan du gräddar första laggen. Grädda våfflorna.
Dela våfflorna i bitar och klicka på en sked creme fraiche och en liten sked stenbitsrom. Strö på lök och garnera med en dillkvist.
 
 

Om

Min profilbild

Cake by Mary

Välkommen till min blogg! Maria heter jag och bor i Stockholm. Jag tycker det är otroligt roligt med både matlagning och bakning, och här på bloggen kommer ni att få ta del av min bakvärld. Följ mig när jag bakar alla typer av bakverk, hämtar inspiration till min bakning och delar med mig av recept och tips. Ett och annat matlagningsinlägg kanske också kommer med... :) Enjoy! Vill du kontakta mig så nås jag på: cakebymary8@gmail.com


Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

 
mytasteswe.com

Prenumerera och dela