Powered by Jasper Roberts - Blog

CakeByMary.blogg.se

En blogg om bakning...

Chokladpavlova med nutella

Publicerad 2017-03-15 20:49:39 i Bakelse, Hallon, Maräng, Nutella,

Om man förvarar maräng rätt - torrt och gärna i en burk, så kan de hålla i flera veckor. Därför är det väldigt enkelt att göra en god dessert som pavlova. Förbered marängen i förväg, så behöver du bara fylla och garnera när det är dags för servering. Smakmässigt går det att variera pavlova med både goda curder, mousser eller som här - med en klick nutella!
Chokladpavlova
4 äggvitor
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk maizena
1 tsk vitvinsvinäger
2 msk kakao
 
Fyllning
Nutella
 
Garnering
vipsad grädde
färska hallon
riven choklad
 
Sätt ugnen på 110 grader.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa i sockret, lite i taget, till ett hårt och blankt skum. Vipsa i vaniljsocker, maizena, vitvinsvinäger och kakao. Spritsa eller klicka ut marängen på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 90 min. Marängerna ska kännas lätta och vara enkla att få loss från bakplåtspapperet. Låt de kallna.
Klicka på nutella på marängerna och garnera med vispad grädde, hallon och riven choklad.
 

Kommentarer

Postat av: Iza

Publicerad 2017-03-15 21:03:26

Men herregud vad gott och fint!!

Svar: Tack snälla du! :)
Cake by Mary

Postat av: Amanda Jona [SPONTAN]

Publicerad 2017-03-16 07:03:15

Mums så gott!

Svar: Tack fina! :)
Cake by Mary

Postat av: Carolin

Publicerad 2017-03-16 09:14:44

va gott :O

Svar: Tack! :)
Cake by Mary

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cake by Mary

Välkommen till min blogg! Maria heter jag och bor i Stockholm. Jag tycker det är otroligt roligt med både matlagning och bakning, och här på bloggen kommer ni att få ta del av min bakvärld. Följ mig när jag bakar alla typer av bakverk, hämtar inspiration till min bakning och delar med mig av recept och tips. Ett och annat matlagningsinlägg kanske också kommer med... :) Enjoy! Vill du kontakta mig så nås jag på: cakebymary8@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

 
mytasteswe.com

Prenumerera och dela