Powered by Jasper Roberts - Blog

CakeByMary.blogg.se

En blogg om bakning...

Vaniljhorn

Publicerad 2017-03-03 09:53:00 i Afternoon Tea, Kakor, Vanilj,

Mitt senaste inlägg handlade om Wienerstänger och nostalgi, om mina barndomsminnen när mamma bakar småkakor som t.ex. Weinerstängerna. En annan kaka som jag också minns att hon bakade är Vaniljhorn. De passade jag på att baka samtidigt som jag gjorde Wienerstängerna. Jag tycker verkligen det är kul att baka småkakor och många av de klassiska kakorna är riktigt goda! Vaniljhorn finns också med en variant där man kan byta ut 1 dl av mjölet mot 1 dl nötkärnor, och istället för att doppa i socker så doppar man ändarna i smält choklad. De kallas då för Nöthorn och de är också väldigt goda! Passa på att baka lite småkakor och bjud på  en mysig Afternoon Tea!
Kakdeg (ca 50 kakor)
5 dl vetemjöl
200 g smör
2 msk vaniljsocker
 
Garnering 
strösocker
 
Blanda ihop ingredienserna till kakdegen. Låt degen vila kallt en stund. Sätt ugnen på 175 grader. Rulla ut degen till 8 cm långa pinnar, något tjockare i mitten. Lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt och böj dem till horn. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Ta ut kakorna och vänd dem direkt i socker.
 Wienerstänger & Vaniljhorn
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cake by Mary

Välkommen till min blogg! Maria heter jag och bor i Stockholm. Jag tycker det är otroligt roligt med både matlagning och bakning, och här på bloggen kommer ni att få ta del av min bakvärld. Följ mig när jag bakar alla typer av bakverk, hämtar inspiration till min bakning och delar med mig av recept och tips. Ett och annat matlagningsinlägg kanske också kommer med... :) Enjoy! Vill du kontakta mig så nås jag på: cakebymary8@gmail.com


Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

 
mytasteswe.com

Prenumerera och dela